Følgende kunstnere har optrådt til fordel for Amnesty in Concert:

1st Avenue Star
Aimona

Alberte
The Alpine
The Brand New Heavies
Cross, Schack og Ostermann
Dear
Filur
Francis Doll Emma
Marie Frank
Ibens
IRIS MELK
Jack Stick
JAZPA
Jupiter Day
Kaizers Orchestra
Labrador
Thomas Madvig
Magtens Korridorer
Marvellous
Master Fatman
Moi Caprice

Monopol

Moon Gringo

Nik og Jay
Pleasure Machine
Puddu Varano
RELUXE
Roben og Knud
Suede
Tiger Tunes
Tobias Trier
Breinholt, Povlsen & Søn
Erik Clausen
Claus Høxbroe
Latterinstruktørerne
Louis Levinsky
Monica Ritterband
RAABSØ Duo
Kunstnerkollektivet Selvsving
Ung Terra Nova

Du kan læse mere om dem her...


1st Avenue Star

 

1st Avenue Star er storladen, rå, kompromisløs rock med stærke, fængende melodier, gennemarbejdede kompositioner og magi.

1st Avenue Star har for nylig boet tre måneder i New York, hvor de har spillet show cases, skabt kontakter og forberedt deres selvfinansierede debut EP, som vil blive indspillet og udgivet i Danmark. 1st Avenue Star er i dialog med Scott Cohen (manager for The Raveonettes) og Richard Gottehrer (Blondies/The Raveonettes producer), som vil følge deres udvikling.


Aimona

 

Aimona er en Københavnerbaseret kvartet men med rødder i andre nationaliteter: To danskere, en franskmand og en islænding. Bandet blev i nuværende formation dannet i september 2002, og Aimona spiller enkelt rock med hang til det store klimaks. 

Inspirationskilderne spænder vidt fra Beatles, Led Zeppelin, The Who og over Grunge og Britpop bands. Man kan forvente et show med fuld tryk på og vellyd for ørene!

Alberte Med mere end 15 år som en af de mest charmerende og varme pop-profiler på den danske scene har Alberte, som en af de meget få, et stort og trofast publikum såvel blandt børn som blandt voksne. 

Med en fortid som bl.a. barneskuespiller, bartender og hotelmedarbejder i USA, indledte hun som 22-årig i 1985 sin "Bamse og Kylling"-karriere som Luna. Samme år debuterede hun med albummet "Alberte", hvor der fra starten blev der lagt mærke til sangerinden, der med sangen "Mexico" kunne åbne karrieren med et hit. 1991 blev det år, hvor Alberte spillede sig på alles læber og ind i manges hjerter med et charmerende popalbum "Lyse Nætter", der endte med at sælge over 200.000 eksemplarer i Danmark. 

Et eget varmt og bevægeligt udtryk fundet i kombinationen af storswingende verdensmusik og iørefaldende amerikansk pop er kendetegnende for Alberte. Gennem årene er det blevet til flotte udgivelser som "Den forsvundne skat" (1993), børnepladen "Tju bang chokolademand" (1994), "Alle Verdens Hjørner" (1996), "Brænder Sol" (1999), opsamlingen "De største & de mindste" (2000) og senest i 2003 "Svenske Spor".

Se Albertes website

The Alpine

The Alpine har 3 år på bagen og har bl.a. gjort sig bemærket ved et medrivende live-show, som spillesteder og festivaler i både Danmark, Sverige og Tyskland har lagt scene til. 

Med vinden i håret, solen i øjnene og referencer til såvel 60’ernes Motown, 70’ernes rock-musicals og 80’ernes punkede new wave er The Alpine musikalske grænseoverløbere mellem den skramlede rock og den kantede pop - turboenergimættet, rullet i intimitet og serveret med et glimt i øjet.

Sounden er tight, direkte og præget af beskidt guitar, gamle keyboards og myrepat-fremkaldende korflader, mens teksterne emmer af socialrealisme, dagdrømmeri og baggårds-romantik

3 sange har indtil videre roteret på P3 og bandets musikvideo lå tidligere på året #1 på Nordiska Videolistan i 3 uger.


Se The Alpines website


The Brand New Heavies

The Brand New Heavies så dagens lys i London-forstaden Earling, da de tre skolekammerater Andrew Levy, Jan Kincaid og Simon Bartholomew i midten af 80'erne fandt sammen i fælles kærlighed til 70'er funk og soul. 

Med debut-albummet "The Brand New Heavies" i 1990 markerede gruppen sig som pionerer inden for den hvide soul/funk sammen med blandt andre Jamiroquai.
Det er blevet til dansable hits som "Dream on Dreamer", "Midnight at the Oasis" og ikke mindst "You are the Universe".

De tre herrer har gennem årene haft selskab af forskellige kvindelige frontvokalister: Jay Ella Ruth, N'dea Davenport, Siedah Garret, Carleen Anderson - og på bandets seneste album leverer Nicole Russo det kvindelige islæt i front.

Med det seneste album "Allaboutthefunk" er The Brand New Heavies tilbage i funky, musikalsk topform efter nogle års stilhed.

Se The Brand New Heavies' website


Cross, Schack og Ostermann

 

Hvad gør man som musiker, når man er et legebarn og elsker Rock'n'roll og Rythm and Blues? Når man gerne vil lave noget lidt anderledes, dog med rødder i de gamle klassikere? Så finder man sammen med de rigtig gamle legekammerater. Og det er det, som Billy Cross, Mik Schack & Flemming Ostermann har gjort. 

Billy Cross har sine rødder i USA, hvor han har spillet med Bob Dylan, Sha-na-na og Meat Loaf. Flemming Ostermann er gammel 60'er rocker - guitarist i Savage Rose, og har senere samarbejdet med Anne Linnet, Cox Orange og Sylvester og Svalerne. Flemming er i dag docent ved det Rytmiske Musikkonservatorium. Mik Schack - rytmesektionen og "kendt fra TV" - har været omkring Total Petroleum og Peruna Jazzmen og slår sine folder som studievært i P3, i BT og som bladtegner og illustrator. 

Cross, Schack og Ostermann kan med deres meget forskellige genrebaggrunde samles til en helt bestemt stemning, der er interessant og stemningsfuld at lytte og danse til, især på grund af den underfundige konstellation af sang, guitar, bas og vaskebræt.

Dear

Dear med D-A-D trommeslageren Laust Sonne i front er kendt som et fantastisk live-band og Sonne selv som en af Danmarks bedste performere. Og efter ikke at have givet lyd fra sig i en periode er der nu lagt op til en stærk tilbagevenden for det københavnske band.

Da Laust Sonne startede Dear tilbage i 1999 var det tænkt som et solo-projekt. Men efter udgivelsen af første album, Nice Noizy Toys, skulle der forstærkning til for at klare den efterfølgende live-tur. Siden da har Dear været en spændende, musikalsk legeplads for Laust Sonne, Louise Preisler, Kåre Joensen og Jesper Elnegaard.


Dear er i fuld gang med at indspille deres kommende og tredje album. Det skal følge op på pladen Billy B, der indeholdt P3-hittet ”Don’t Turn The Lights On”. Rygterne vil vide, at Dear på deres kommende album søger en retro-disco stil, der vil føje nye dimensioner til det anmelderroste bands særlige lyd. Den nye lyd bliver til i samarbejde med den allestedsnærværende Thomas Troelsen. Det ændrer dog ikke på den grundlæggende opskrift med en energisk blanding af rock, punk og rockabilly med en arv fra forbilleder som Prince, David Bowie, Miles Davis og Nirvana.

Se Dears website


Filur
Filur består af Kasper Bjørke og Tomas Barfod. Lige siden de mødtes i 1998, har de rodet med ”house”-musikken i deres hjemmestudie, hvilket har resulteret i kæmpe succes på i Danmark og i udlandet. 

Deres gennembrud kom som resultat af fængende klub-hits som ”Shame” og ”It’s Alright”. Det første album ”Exciting Comfort” kom på gaden i 2000 og den anden internationale single, ”Shame”, har blandt andet opnået stor succes i Storbritannien og tilmed så langt væk som Tokyos ”HOT 100” Dancechart i Japan, hvor Filur i dag er et etableret navn på ”house”-scenen.

”Exciting Comfort” præsenterede en lang række gæstekunstnere fra jazzen, reggae-musikken, hip-hop og R&B genren - en smagsprøve på, hvad der har inspireret Filur som producere. 

I 2002 fulgte Filur succesen op med udgivelsen af deres andet album "Deeply Superficial".


Francis Doll Emma

 

Francis Doll Emma består af fem personer (en sanger, to guitarister, en trommeslager og en bassist), har eksisteret i ni år og spiller rock med funky rytmer samt iørefaldende melodier. Bandet holder til i Hedehusene men medlemmerne kommer ellers fra Storkøbenhavn.

Marie Frank

Marie Frank har for alvor slået sit navn fast på den danske popscene.

Hendes albums "Ancient Pleasures" og "Vermillion" er blevet rost til skyerne af en enig anmelderskare. Marie Frank modtog i 2000 fire Danish Music Awards for debutalbummet Ancient Pleasures.

Med sin bredt appellerende, men alligevel meget originale popmusik, har hun henrykket det danske musikpublikum. Marie Frank hører derfor til blandt den eksklusive gruppe af popmusikere, der både har tilfredsstillet anmeldere og samtidig formået at sælge plader.

I 2003 udgav Marie Frank "Swimmingly" udelukkende med numre af den amerikanske sangskriver Neill C. Furio.

Se Marie Franks website

ibens

Siden debuten i 1997 med landeplagen "Jeg savner min blå cykel " har ibens haft sin helt egen niche inden for dansk musik.

Forsangeren Carsten Lykkes karakteristiske vokal indgår i et sært harmonisk samspil med tekster der grænser til det barnlige og naive, men med en voksen ironi der gør at man ikke kan lade være med at synge med og leve sig i de historier der bliver fortalt.

Med gruppens vanlige flair for gårsdagens mode er der altid tale om en glad retrooplevelse, når ibens giver koncert.

Se ibens' website

IRIS MELK
IRIS MELK spillede en del koncerter i 2002 og 2003 på både større og mindre venues. 
 
IRIS MELKs musik tager afsæt i den amerikanske rocktradition. Forsanger Christian T. Olsen og guitarist/sangskriver Janus Breck har skrevet musik sammen siden slutningen af 1990’erne. IRIS MELK har altid skrevet egne numre, og i begyndelsen af marts 2003 havde bandet sin første single parat.

Desværre er IRIS MELK efterfølgende opløst.


Jack Stick

Jack Stick er et 6 mand stort funk/hiphop-fusionsband, dannet sommeren 2002.

De funky trommer, den groovy bas og det varme, jazzede rhodes danner fundamentet for såvel rapperen HighHouse' stilsikre flow som for de fængende sax- og guitartemaer. Det hele krydres med scratch fra Christian Mortensen aka. DJ Mechanism.

Er du til navne som Jazz Matazz, Ridin' Thumb, Jaguar Wright eller Erykah Badu, vil Jack Stick uden tvivl være noget for dig.

Se Jack Sticks website

JAZPA

 

JAZPA præsenterer for R'n'B-Funk og HipHop. Med nummeret "Right Off My Track" markerer JAZPA sig som professionelle musikere, der har noget at fortælle. JAZPA leverer varen, med forsangeren Jesper - "enhver svigermors drøm", som spiller op til pigerne - og Mario, som det rappende modspil. Denne kombination gør JAZPA til noget helt unikt.

Niels Harbo "CK CHAN" står for keyboards & programing, Jesper Pyskow "JAZPA P" synger og spiller på trommer, Mario "Wink" Howell rapper og Per Anker Andersen "PERANKER" spiller guitar.


Jupiter Day
Jupiter Day opstod, da sanger Mark Rosenér og trommeslager Philip Sørensen i 1996 fandt sammen om at skabe et band, og kort efter var Jupiter Day en realitet. To fyre blev til fem, da bassist Thomas Sørensen, guitarist Michael Radmer Johannisson og keyboardspiller Jesper Wagner kom med i bandet.

På spillestedet Rust i København spillede Jupiter Day en koncert, der overbeviste en pladeselskabsmand om bandets kvalitet, hvilket resulterede i at Jupiter Day i februar 2002, kunne sende deres første album, ”Jupiter Day”, på gaden. De fynske drenge indtog de danske hitlister med de melodiske rocksange ”The Morning After” og ”Empty Space”.

Det seneste nye om Jupiter Day er dog, at forsanger Mark Rosenér har forladt bandet.


Kaizers Orchestra Kaizers Orchestra er blevet en kær gæst på de danske musikscener, siden de spillede i Danmark for første gang på Roskilde Festival 2002. Det norske kultband begyndte i det små i starten af 90'erne, hvor barndomsvennerne Jan Ove Ottesen og Geir Zahl sad og rodede med en guitar - efter eget udsagn fordi de ikke havde knallerter og derfor heller ikke en chance hos pigerne...

Siden da har Kaizers skabt deres helt eget besynderlige univers, hvor de udforsker de musikalske grænser i en blanding af eksperimenterende indierock og østeuropæisk folkemusik. Og meget originale instrumenter bliver taget i brug - lige fra kontrabas og pumpeorgel til olietønder og autofælge.

Kaizers Orchestra er især kendt for deres totalkoncerter, der virkelig giver plads til musikken. Så der er lagt op til fest, når Kaizers spiller live!


Se Kaizers Orchestras website

Labrador

Labradors lydunivers er nutidig skandinavisk popmusik - tilsluttet en bossa nova og lejlighedsvis easy listening-programmeret klon af unge Herp Albert og Burt Bacharach.

Labrador er af mange anmeldere blevet sammenlignet med engelske Belle & Sebastian for der er på samme måde en smittende glæde, når Labrador, med Farfisa-orgel og trompet i forgrunden, inviterer til pop-party.

Labrador udgav i Danmark i 2002 albummet ”Goodbye Susanne”, som høstede megen ros i de danske medier. Singleforløberen ”In a Blue Balloon” blev valgt som ”Ugens Uundgåelige” og var en af de mest spillede sange på P3 i 2002.

Ja så langt væk som i Japan gav Labrador genlyd. En kvindelig pladebutikejer i Tokyo blev så begejstret for Labradors musik, at hun besluttede at lave et pladeselskab udelukkende for at udsende Labradors debutalbum derovre!

Andet album "Instamatic Lovelife" kom på gaden i 2004.


DJ Thomas Madvig
Sammen med Krede tænder Thomas Madvig hver lørdag tænder op under weekenden i P3s dance-show "Det Store Mix".
 
I den brede offentlighed er Thomas Madvig nok mest kendt som tidligere VJ på MTV og Puls. Men han har også været en anerkendt DJ over det meste af Europa i mere end syv år og har spillet på steder som Ibizas Café Del Mar og Café de Paris i London. Han residerer på klubben 1001 DJs i London, som hver søndag masserer ørerne på Londons clubbers med lækre chillout-beats, og siden 1996 har han været fast på holdet bag klubben Deep Blue, ligeledes i den engelske hovedstad. Siden december 1999 har han været resident DJ på Rust. 
 
Hans kendemærke er dynamisk Paris- og Chicago-style filter house med disco- og hip-hop-attitude.

Magtens Korridorer

Bandet er kendt for sine ligefremme og meget personlige tekster, der fortæller historier om hverdagen i småborgerlige Danmark. En hverdag med Weber grill, blomsterbede og hus i forstæderne. Magtens Korridorer er med egne ord ’et skvæt citron i øjet på selviscenesætterne og selvfornægterne’. I forgrunden står forsanger Johan Olsen, hvis kæmpekarisma kun svagt overgås af hans gigantiske ego. Bag ham står Niklas Schneidermann, Rasmus Kern, Terkel Nøhr og Anders Ramhede.

Magtens Korridorer blev dannet midt i 90’erne men fik først sit helt store gennembrud på den danske musikscene i 2005 med sangen ’Lorteparforhold’, der var en del af P3’s Karrierekanonen. Allerede på det tidspunkt var de dog udødeliggjort i en hel generation på grund af sangen ’Hestevise’, der var en fast ingrediens i radioprogrammet Tæskeholdets udsendelser i 1997. Bandet åbnede Orange Scene på Roskilde Festivalen den 29. juni 2006.

Se Magtens Korridorers website


Marvellous

De er rockede, de er poppede, de er professionelle, de vil fremad – de er ganske enkelt marvellous. Det er lyden, der gør hele forskellen. For bandet Marvellous lyder helt specielt: Velkendt – og dog virkelig nyskabende. Rigtig poppet – men i ordets allerbedste betydning.

Den særlige ”Marvellouske” lyd har med stor energi drevet bandet frem - med forsanger og sangskriver Thomas Skydsgaard i spidsen. Med sin helt egen stil og lyd træder Marvellous klart frem som et enestående velspillende poporkester. Derfor har Marvellous også gennem de seneste år spillet sig op som et gedigent liveband med en trofast fanskare. Og selv om stilen er original, så bliver bandets fem medlemmer ikke sure, hvis de bliver sammenlignet med The Cardigans, Stereolab og Saint Etienne. Og det gør de faktisk jævnligt.

Marvellous har opnået den sjældne ære to gange er blevet kåret som månedens demo i Gaffa. Anmelder Nicolai Lubich fremhæver i sin anmeldelse, at ”det kun kan være et spørgsmål om tid, før bandet hiver en pladekontrakt i land". Allerede fra begyndelsen har Marvellous haft flere hits på både ”Det Elektriske Barometer”, ”Trax” og ”Demokræmen” på P3, og er blev kåret som det mest spillede demoband i P3s ”Uland”.

Se Marvellous' website


Master Fatman

 

DJ Master Fatman har i mange år spillet vinylplader med det formål at få folk til at føle sig godt tilpas - og danse. Samtidig har han introduceret en masse "ukendt" musik til publikum og fået folk til at vibrere til rytmer, tonearter og sangsprog, som de ellers normalt ikke ville bevæge sig til. Hans favoritmusik er god musik - og han kan især lide brasiliansk musik, jazz, groovy shit fra 70'erne, latin - men spiller også hemmelig disco, old school rap og moderne elektronica

Moi Caprice

Moi Caprice udgav i foråret 2003 debut-cd'en "Once upon a time in the north", som var et længe ventet album. Derudover kan de bryste sig med at være det første demoband, der indtog førstepladsen på Det Elektroniske Barometer.

Moi Caprices melankolske undertone får bandet til at befinde sig i den alternative ende af det rockmusikalske spektrum.

Se Moi Caprices website

Monopol
"Fis Nu Af" er ikke en opfordring til at skynde sig væk, men derimod navnet på en single, som er blevet spillet hyppigt på P3. Monopol var nemlig et af de seks bands, der i 2002 vandt konkurrencen KarriereKanonen på P3. 
 
Debutalbummet  "Monopol" inkluderer også radiohits som "Byen" og "Musikken var høj". 

Monopol karakteriserer deres musik som computerpop og består af Nikolaj Rysager (sang) og Noah Rosanes (guitar) og resten programmeres på computer. 


Moon Gringo
Moon Gringo debuterede i 2002 med albummet ”Boy Girl Beat” udsendt på deres eget pladeselskab ThankYouMerciDanke Records. Sangene er iørefaldende, men også sindrigt konstruerede og opfindsomt arrangerede. Et væld af instrumenter er i brug - med strygere, trompeter og mandoliner blandt de mere eksotiske. I 2004 har Moon Gringo udgivet albummet "Ingrid Superstar", som har høstet flotte anmeldelser. 
 
Moon Gringo består af fem gutter: Anders Rhedin, Fridolin Tai Nordsø Schjoldan, Lasse Herbst, Christian Møller og Michael Grauslund - og en enkelt svale af modsatte køn: Mette Sand Hersoug, som er bandets sanger.

Sidste nyt fra bandet er desværre, at Moon Gringo er gået i opløsning fordi bandmedlemmernes forskellige musikalske ambitioner ikke længere kan forenes.


Nik & Jay
Siden Nik og Jay blev ugens uundgåelige på P3 i maj 2002 med singlen Nik og Jay, er det gået stærkt for den dansksyngende duo.
 
Stilen er R'n'B, men med en party-agtig "kom og syng med" attitude. Numre som "Nik & Jay", "Hot" og "Elsker Hende Mere" har ligget længe på hitlisterne og duoens debutalbum solgte platin på bare en måned. 

Se Nik & Jays website

Pleasure Machine
Pleasure Machine er et af de mange nye håb på den danske rockscene. I august 2002 udgav de deres første album Pilot Fatigue, som blev godt modtaget af de danske anmeldere. Musikbladet Gaffa tildelte dem fire stjerner og skrev "Lyden er ikke unik, men den er charmerende skramlet og meget organisk: Lidt glam, noget indierock og en hel del klassisk britisk rockmusik. Og den administreres forbilledligt og med et håndelag, der simpelthen ikke er noget at udsætte på. Dertil kommer, at man tydeligt kan høre de mange timers arbejde, der er blevet investeret i Pilot Fatigue - den nærmest sprudler af opfindsomme detaljer. En bundsolid debut".


Puddu Varano
Alex Puddu og Morten "Varano" Hansen mødtes første gang i 1990. Det blev bandet Excess Bleeding Heart, der lagde grundstenene til deres musikalske partnerskab. Bandet bevægede sig i grænselandet mellem rock og dansemusik og prøvede groft sagt at gøre rockens energi dansevenlig. Excess Bleeding Heart blev senere opløst, men Morten og Alex fortsatte samarbejdet i gruppen Nerve og endelig i 1997 dannede de Puddu Varano.
 
Debutalbummet "Freakuency" blev af pressen rost for at være det første seriøse danske bud på hybridmusik med international klasse. Puddu Varano udgav også "Star 70" og "Time To Grow".

I 2003 ophørte partnerskabet dog, og siden da har Alex Puddu og Morten Varano arbejdet med hver deres musikalske projekter.

RELUXE

RELUXEs logo er en rød attachemappe. Bandet står på scenen iført jakke og slips - samme udrustning som forretningsfolk og politikere har på, når de bestemmer over andre mennesker. 

Popmusik er ofte meget meningsløs og indeholder sjældent andet end forhåbninger om salgstal eller gennembrud. RELUXE er ikke bange for at have en mening. De spiller musik med kant – pop med vilje. Bandet forsøger at placere sig et sted, hvor publikum fornemmer, at noget ikke er som det plejer, mens de fleste stadig er sikre på, at de hører god popmusik.

RELUXE har indspillet en selvfinansieret ep (Body Irony). Sammen med producer Magnus Groth har de lavet en rock’n’roll plade, som fint afspejler spilleglæden og attituderne i en RELUXE-koncert.

Se RELUXEs website

Roben & Knud Roben & Knud er et band, der ikke er som alle andre. Det er selvfølgelig ikke alle bands, der er som alle andre, men Roben & Knud er det i hvert fald heller ikke.

Navnet Roben & Knud opstod i forbindelse med nogle debat-aftener hver onsdag i Anders' bil. For at øge antallet af debattører deltog Rasmus også som Roben, og Anders som Knud. På trods af at Roben & Knud er en kvartet, var alle bandmedlemmer enige om, at Roben & Knud var det helt rigtige bandnavn.

I januar 97 debuterede Roben & Knud som hemmeligt opvarmningsband på Rust på Nørrebro. Den 15 minutter svedige koncert blev en forrygende oplevelse, endda også for publikum. Dermed slog Roben & Knud takterne an, til deres helt specielle popsound med "Træsprit, jeg elsker dig juhuu", "Andesangen", "Skorpionens sang" og "Fuglepikke".

Se Roben & Knuds website

Suede Suede er ikke et hvilket som helst band. De startede hele den guitar-drevne brit-pop revolution og banede vejen for bands som Oasis og Blur. Bandet debuterede i 1993 med albummet "Suede", i 1994 kom gennembruddet med "Dog Man Star" og siden da har Suede givet os en perlerække af hits. 

Suede har været populære i Danmark - og bandet har flere gange givet de danske fans unikke live-oplevelser. De har f.eks. spillet flere intimkoncerter i Danmark, og i 1999 optrådte de hele tre gange på Roskilde Festival - tre forskellige koncerter på tre forskellige scener, tre dage i træk.

Den 1. december 2003 spillede Suede den foreløbig sidste koncert i København i Store VEGA. Bandet er opløst på ubestemt tid. Fremover vil bandmedlemmerne arbejde hver for sig med egne solo-projekter.

Se Suedes website

Tiger Tunes

Tiger Tunes spiller glad, elektronisk musik i grænselandet mellem elektropop og lo-fi rock. Kærlighed, popkultur og livet i byen er inspirationskilderne. I august 2003 udgav de deres debutalbum "absolutely worthless compared to important books".

Orkestret modtog i 2004 en Steppeulv af FDM (Foreningen af Danske Musikkritikere) som "Årets Håb". Den fulgte kun to måneder efter Carlsbergs Idé-Legat havde valgt Tiger Tunes som "Årets Fund".

Den store ros og succesfulde koncerter i det ganske land har givet genlyd helt udover landets grænser. Tiger Tunes har givet indtil flere koncerter i Tyskland, hvilket mundede ud i en managementaftale med tyske Queen About Music og udgivelse af en EP i Tyskland i foråret 2004 samt opfølgende turneren og festivaljobs på bl.a. Rock am Ring, Spot10 og MELT Festival.

Senest er Tiger Tunes kommet i selskab med mange internationale artister hos pladeselskabet V2, som i foråret 2005 udsender bandets album i en række europæiske lande.

Se Tiger Tunes' website


Tobias Trier

En ordjonglør er vel den titel, der beskriver Tobias Trier bedst. Han formår at holde en masse sproglige bolde i luften med en fascinerende lethed.

Han fortæller historier og gør det i et skift mellem fiktive personer og stærkt selvbiografiske skildringer om fx at miste sin mor og sin kæreste. Samtidig gør han stærkt brug af lydeffekter fra forskellige relevante locations til at understrege sine budskaber, i kombination med en stærk inspiration fra den etniske og især den cubanske musik.

Se Tobias Triers website

Breinholt, Povlsen
 & Søn
Anders Breinholt, Henrik Povlsen og Kanonkongen leverede ægte drengerøvsradio på P3. Først under navnet "Katapult" og senere som "Breinholt, Povlsen & Søn". 

Udover en masse sjov og spas stod trekløveret flere gange bag unikke live-koncert og transmissioner fra diverse festivaler. 

Programmet lukkede på festlig vis i juni 2004, hvor Kashmir gav koncert på Radiohusets tag. En event med kærlig reference til den legendariske Beatles-optræden på taget af Apple Studio i Saville Row i London tilbage i 1969. 


Erik Clausen
Multikunstneren Erik Clausen er en af Danmarks mest alsidige filmmagere. Dertil kommer de alsidige fingeraftryk, han har sat på det danske kulturliv som skuespiller, gøgler, maler og politiske aktivist samt som mere end almindelig flittig debattør.

Erik Clausen debuterede som filmskuespiller i 1978 i "Mig og Charlie". I 1981 optrådte han for første gang både foran og bag kameraet i den morsomme road movie "Cirkus Casablanca". Senere blev den genremæssige vifte bredere. Blandt andet med social-realisme i "De frigjorte" (1993), med historisk almueskildring i "Min fynske barndom" (1994) og med politisk bevidste film som kærlighedshistorien "Rami og Julie" (1988). Interessen for Erik Clausens film "Slip hestene løs" viser, at han stadig har et godt tag i det brede publikum.

Claus Høxbroe

Beatpoet, baggårdspuma, asfalt cowboy, jazzoman, en af spoken word-scenens uundgåelige skikkelser - en ener på den lyriske scene. Han har leveret langt over 400 shows i perioden 2003-2006. Ca 170 af dem i 2006.

Claus Høxbroe har udgivet digtsamlingen "Hylet fra gaden", er af finde i en række magasiner/tidsskrifter, samt på diverse cd'er og fik tildelt Årets Publikums Pris til Poesiens Dag 2005.

Se Claus Høxbroes website


Latteryoga
Say it! Sing it! Shout it! and Laugh it!

Intet kan modstå et angreb af latter. Smilet er den korteste vej mellem mennesker. Latter bryder barrierer. Latter fjerne isolation. Latter reducerer aggressioner og konflikter. Latter formindsker frygt. Latter skaber åbenhed. Latter smitter. Latter åbner for kommunikation og skaber sammenhold. Latter skaber fred og kærlighed. Latter er livsglæde og latter er at ytre sig - le med Latterinstruktørerne.

Louis Levinsky

Ung kunstner med en masse skæve ideer til hvordan kunst skal ses og ikke mindst tænkes. Han holder sig ikke til en form for kunstnerisk udtryk, men veksler mellem forskellige former og teknikker, som gør, at man ikke kan sætte hans kunst i en bestemt kasse. Alt i alt en god all-round kunster med en masse kvalitet bag værkerne.

Monica Ritterband
Monica Ritterband er kunstner, skribent, foredragsholder, brevkasseredaktør for månedsmagasinet IN og protektor for Amnesty International i Danmark.

Hun er uddannet journalist og har skrevet bøger om ungdomskultur, øllets historie og gastronomi. Efter fem år med de trykte medier, Ekstra Bladet og Weekendavisen, kom Monica til Danmarks Radio, TV–Avisen, som reporter og studievært.

I 1991 blev hun ansat på Carlsberg A/S som informationschef og blev i 1996 udnævnt til underdirektør. Men sommeren 1997 tog Monica den store beslutning og begyndte et liv som kunstner på fuld tid.

Se Monica Ritterbands website

RAABSØ Duo

Med groovy rytmer og tempo du ikke troede muligt, giver RAABSØ Duo dig en oplevelse, du aldrig vil glemme!

De to vanvittige slagtøjsekvilibrister Kasper Abrahamsen og Torben Søgaard blev trætte af det gængse trommesæt og slagtøjets begrænsninger og spiller nu på alskens dagligdags ting, så med innovative rytmer, hæsblæsende tempo og et smil på læben giver RAABSØ Duo dig noget for pengene.

Med RAABSØ Duo får du et adrenalinsparkende og intenst show med masser af energi!


Kunstnerkollektivet
Selvsving

Kunstnerkollektivet Selvsving er en gruppe unge kunstnere fra København, som siden april 2002 har udført fire projekter, hvor de mødes i korte men intense perioder og skaber værker i et socialanarkistisk fællesskab, der undervejs samler sig til et installatorisk hele.

Roskilde Festival 2003 havde de et alternativt udfoldelsesrum, hvor publikum kunne opleve digte, performance, kunstvideoer og bands fra den københavnske og skotske undergrund, samtidig med at de selv kunne tage del i den kreative proces.


Ung Terra Nova Ung Terra Nova er et målrettet teaterprojekt især til unge mellem 17 og 25 år, der interesserer sig for at lave teater på tværs af kunstneriske og kulturelle grænser. 

Ung Terra Nova er interesseret i at fortælle, reflektere, provokere eller kommentere den verden, de unge finder i sig selv og i sociale og kulturelle omgivelser.

Se Ung Terra Novas website