Til forsiden


Her kan du læse om Amnesty in Concerts arrangementer:
<<tilbage

Kaizers Orchestra
Store VEGA, 6. oktober 2005


527 underskrifter. Så mange mennesker skrev under på Amnesty in Concerts appel ved koncerten med Kaizers Orchestra.

Amnesty in Concert var - næsten traditionen tro når det populære norske band spiller i København - til stede i VEGAs foyer for at gøre opmærksom på en sag, hvor et menneske har fået krænket sin ytringsfrihed. Denne gang var det den iranske journalist Akbar Ganji, der er dømt til seks års fængsel - udelukket for at ytre sig. Der var godt 1.200 publikummer til koncerten, så næsten halvdelen af dem støttede Amnesty in Concert med deres underskrift.

Kaizers Orchestra
Fotograf: Paal Audestad


The Brand New Heavies
Store VEGA, 17. marts 2005

Publikum i alle aldre fyldte salen, da The Brand New Heavies gav koncert i VEGA. De var kommet for at høre svingende funk, som går lige i danseskoene. Og det fik de!

Danmark har en helt speciel plads i trommeslager Jan Kincaids hjerte - og ved den første Amnesty in Concert i 2002 skulle The Brand New Heavies have været på plakaten. Af forskellige årsager kunne aftalen dog ikke gennemføres. 

Så da The Brand New Heavies lagde vejen forbi Danmark efter nogle års stilhed, var Amnesty in Concert selvfølgelig med. I lobbyen satte vi fokus på problemerne med manglende ytringsfrihed i Turkmenistan.Tiger Tunes og The Alpine
Loppen, 12. februar 2005

Både folk bag, på og foran scenen havde trodset kulde, sne og slud for at komme til Loppen på Christiania på en kold februar-lørdag. 

Det kolde vintervejr lagde heldigvis ikke en dæmper på den gode stemning. Det blev til en aften med energifyldte optrædener fra både The Alpine og Tiger Tunes - og ikke mindst et veloplagt publikum.

Traditionen tro satte vi fokus på ytringsfrihed. Denne gang ved hjælp af dias-show, fotoudstilling og underskriftsindsamling.


Se billeder af Tiger Tunes' optræden her


Foto: Jasper Carlberg
Tiger Tunes
Foto: Nicky Bonne

Kaizers Orchestra
Store VEGA, 9. september 2004

Amnesty in Concert var for anden gang inviteret med indenfor til Kaizers københavnske koncerter. I foyeren satte vi ytringsfriheden i fokus med underskriftsindsamling for løsladelse af en stor gruppe fredelige demonstranter på Maldiverne. Ca. en tredjedel af publikum i en totalt udsolgt Store VEGA valgte at støtte aktionen. 

Kaizers Orchestra
Fotograf: Paal Audestad

Labrador og Marvellous
Stengade 30, 17. juni 2004

Det var to af de varmeste navne fra den københavnske musikscene, som  stillede op til dobbelt-koncert for Amnesty in Concert denne aften.

Endnu en gang et vellykket arrangement, hvor stemningen var i top. Labrador lagde først ud med deres loungede numre, hvor hovedingredienserne er lækker vokal, guitar og trompet. Efter at have skrevet under på aftenens sag, om vietnamesiske
Le Chi Quang, der er blevet fængslet for at sende e-mails til udlandet, gav Labrador scenen videre til Marvellous.

Det udmøntede sig i en hæsblæsende liveoptræden, som næsten fik taget på Stengade til at lette. Derefter gav også Marvellous deres underskrift for ytringsfrihed.


Udover de to bands valgte også størstedelen af publikum at skrive under på appellen for ytringsfrihed i Vietnam. Den gode nyhed efter koncerten er, at Le Chi Quang nu er blevet løsladt - en stor tak til alle, som deltog i aktionen.

Labrador
Marvellous
Fotograf: Søren Solkjær Starbird

Moon Gringo
Stengade 30, 3. juni 2004

Moon Gringo var glade for at kunne inviteret Amnesty in Concert med til koncert i Stengade 30.

Vi samlede underskrifter til fordel for Le Chi Quang fra Vietnam, som er blevet idømt 4 års fængsel for at sende e-mails til udlandet og skrive regerings-kritiske artikler om blandt andet menneskerettigheder. Han og alle andre
, der er fængslet for fredeligt at ytre sine meninger, bør løslades.
En stor del af aftenens publikum viste deres støtte til ytringsfrihed ved at skrive under på appellen.


Moon Gringo

Suedes afskedskoncert
Store VEGA, 1. december 2003

Amnesty in Concert har gennem de seneste år været i kontakt med Suede. Og bandet havde inviteret Amnesty in Concert indenfor på VEGA, da Suede gav sin afskedskoncert i Danmark og sagde "see you in the next life" til deres mange danske fans.

På denne aften satte Amnesty in Concert som sædvanlig fokus på vores mærkesag ytringsfrihed. Det skete ved at samle underskrifter fra koncertgængere i protest mod manglende ytringsfrihed i Myanmar (Burma). Rigtig mange brugte lidt tid i foyeren til at sætte deres navn på appellen til Burmas magthavere. 

En af dem, der skrev under, var aftenens hovedperson. Brett Anderson, forsangeren i Suede, gav sin underskrift, dog efter at have læst appellen nøje og rost Amnesty for sit gode arbejde.

Brett Anderson giver sin underskrift for ytringsfrihed i Burma

ibens med Tobias Trier
Loppen, 8. oktober 2003

ibens havde inviteret en af deres musikalske venner, Tobias Trier, med på scenen på Loppen. Flere ugers forberedelser i øvelokalet gik forud for den unikke aften, som blandt andet gav os gamle kendinge som "Jeg elsker min blå cykel", "Ølstykke i november" og "Hvorfor kommer hun ikke?" - og nyt materiale fra Tobias Trier.

På dagen for den royale forlovelse gav Carsten Lykke os selvfølgelig også sit solo-nummer "Hvis Frederik var til fyre" - måske for allersidste gang.

Ytringsfriheden var i fokus med RAABSØ Duos hæsblæsende nummer på indkøbsvogn, poetry slam ved Kunstnerkollektivet Selvsving og teatergruppen Ung Terra Nova var "ytringsfrihedspoliti" blandt publikum.


ibens på scenen med Tobias Trier

Se flere billeder her


Kaizers Orchestra
Store VEGA, 18. og 19. september 2003

Kaizers Orchestra er kendte og elskede af mange danske koncertgængere for deres helt unikke live-optræden. I september 2003 spillede Kaizers to koncerter i VEGA. Amnesty in Concert var med og satte ytringsfrihed og menneskerettigheder på dagsordenen i foyeren.

Kaizers Orchestra
Fotograf: Paal Audestad

RELUXE på efterskoleturne
august-december 2003

13 efterskoler i Jylland og på Fyn fik besøg af RELUXE som led i en koncertturne til fordel for Amnesty.

Som altid når Amnesty in Concert er involveret blev der sat fokus på ytringsfrihed, som jo
er relevant for både musikskabere og musikbrugere.  

Et andet formål med koncerterne var at give eleverne en anden oplevelse af musik end den, man får fra massemediernes ungdomskultur. Musik er levende – det er ikke noget, der kommer fra køledisken, som RELUXE udtrykker det. 


RELUXE


Jack Stick og JAZPA
Espergærde Gymnasium, 12. september 2003

Årets introfest på Espergærde Gymnasium blev arrangeret af Amnesty in Concert.

Musikalsk bød aftenen på funk/hiphop-fusionsbandet Jack Stick og funky r'n'b med Jazpa. Og aktiviteten på dansegulvet vidnede om, at det var to populære musikvalg.

Derudover var der naturligvis mulighed for at gøre en forskel med aktioner for ytringsfrihed.

1st Avenue Star, IRIS MELK, Aimona og Frances Doll Emma
Forbrændingen, 17. maj 2003

Aftenen stod i ny dansk rockmusiks tegn med fire upcoming bands på programmet.

1st Avenue Star, IRIS MELK, Aimona og Frances Doll Emma leverede alle overbevisende koncerter. Det blev til fire meget forskellige og personlige bud på, hvad vi har i vente fra den danske rock-undergrund og en bekræftelse af, at dansk musikliv har rigtig meget at byde på i disse år.

Moi Caprice
Lille VEGA, 2. maj 2003


Moi Caprice var blandt de mest spillede på P3 i 2003. Deres melankolske popmusik og ikke mindst hittet "Artboy meets Artgirl" blev hurtigt populært.

Ved koncerten i Lille VEGA havde Amnesty in Concert fornøjelsen af at være med. Som sædvanlig betød det fokus på menneskerettigheder og ytringsfrihed for alle. Monopol og JAZPA
Aurehøj Amtsgymnasium, 7. marts 2003


En gymnasiefest lidt ud over det sædvanlige med masser af sjov og ballade - og lidt alvor.

Jazpa fik hurtigt fyldt dansegulvet op, da de lagde ud med dansevenlig funk/r'n'b med et strejf af hiphop. Monopol sluttede aftenen af med deres gennemførte popnumre, hvor gode melodier kombineres med originale tekster og lidt ironi.

Efterfølgende blev det til en hel gruppe af Amnesty-aktive på Aurehøj. Og det er vel det bedste bevis på, at den lidt utraditionelle fest var en succes.

MonopolAlberte, Cross, Schack og Ostermann og
DJ Master Fatman
Rytmisk Musikkonservatorium, 28. november 2002


En gruppe studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium på Holmen i København arrangerede koncerten i samarbejde med Amnesty in Concert. Det blev til et festfyrværkeri i ytringsfrihedens navn.

Alberte, trioen Cross, Schack og Ostermann og DJ Master Fatman leverede nogle af aftenens musikalske indslag. 

Helt i Amnesty in Concerts ånd var der i aftenens løb også mange eksempler på nogle de mange måder, man kan udtrykke sig kreativt. Blandt indslagene var: Male-optrin fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, stomp show med Kontainer - og teater og gøgl med Shamør-duoen og Øglegøglerne & Toons og TeaterTestarossa.

Alberte

Marie Frank, Nik og Jay, Filur, Thomas Madvig, Jupiter Day, Roben og Knud, Monopol, Monica Ritterband og Erik Clausen
Store VEGA, 7. september 2002

Amnesty in Concert så dagens lys med en marathonkoncert med et omfattende program, hvor god musik var hovedingrediensen fra kl. 18-24.

Der var musik i genrerne pop, house og rock. Nik & Jay, Roben og Knud, Monopol, Jupiter Day, Marie Frank, DJ Thomas Madvig og Filur leverede forrygende koncerter. Ole Reitov fra organisationen FreeMuse talte og det samme gjorde Amnestys protektor Monica Ritterband og multikunstneren Erik Clausen.
Sidstnævnte fik publikum til at både at tie - så salen sitrede af stilhed - og grine, så ikke et øje var tørt.

I foyeren optrådte Latterinstruktørerne, der var videokunst fra Louisiana, og graffitimalere havde sørget for at indgangen var smukt udsmykket - alt sammen i ytringsfrihedens navn. Det hele blev kædet sammen af aftenens værter, Anders Breinholt og Henrik Povlsen fra P3.

"There is a light that never goes out" sang Marie Frank om Amnesty
Erik Clausen gav sit bud på, hvad ytringsfrihed er
Se flere billeder her